Smaakbeleving

Uitvaartcatering

Bij verdriet en afscheid kan het juiste eten en drinken bijzonder troostrijk zijn. Dan wil je een culinaire ondersteuning die past bij de condoleance, maar ook bij de overledene.

Wat u de gasten wilt aanbieden aan drinken en eten, hangt mede af van het moment van de uitvaart. Bedenk dat het aanbieden van de soort uitvaartcatering ook medebepalend is hoe de gasten de uitvaart beleven. Niet alleen wát u aanbiedt, maar ook hoe. Luxe broodjes in ambachtelijke manden serveren geeft een andere sfeer dan eenvoudige sandwiches serveren op een dienblad. 

 

Speciale wensen

In Nederland hebben de broodjes met ham of kaas en koffie met een plak cake een lange traditie. Maar wie anders wil, heeft alle ruimte voor een persoonlijke invulling. Het glas heffen op het leven van de overledene, tapas serveren, een mooie wijn of een lekker biertje, oma’s beroemde appeltaart, het kan allemaal. Van smaakvolle sandwiches tot mini gebak, en van verse koffie tot bijzondere wijnen.

Brasserie de Boerderij, Estia Uitvaarten

Locatie

Na het afscheid samenkomen om onder het genot van een hapje en een drankje de overledene te herinneren. Een goede sfeer, lekker eten en mooie herinneringen. 

Het serveren van bepaalde favoriete gerechten voor of na de uitvaart kan ook. In het crematorium, uitvaartcentrum of op een zelf gekozen locatie kunnen cateraars een aangepast arrangement naar wens verzorgen. Zo ook thuis.

Kiezen om na de uitvaart met zijn allen naar het een favoriet restaurant te gaan om de uitvaart daar samen af te sluiten wordt steeds vaker gedaan. Eigenlijk is op dit gebied alles mogelijk.

Uitvaartcatering na de afscheidsbijeenkomst

Na de uitvaart kiezen veel mensen voor een gezamenlijke maaltijd in kleinere kring, thuis of in een restaurant. De uitvaart zelf is achter de rug, er is ruimte voor emoties, de nabestaanden kunnen samen herinneringen ophalen, huilen en lachen. Vindt u het prettig om zo’n maaltijd thuis te houden, maar ziet u op tegen het extra werk, het inschakelen van een cateraar kan ook. 

Eten zelf meenemen

Het komt wel eens voor dat er wordt gevraagd of er zelf iets meegebracht kan worden om te serveren of van elders te betrekken. Onder speciale omstandigheden kon dit in het verleden nog wel eens. Nu is dit niet meer mogelijk want met ingang van 1 januari 2015 is de nieuwe warenwet in werking getreden. Als cateraar moet je van alles dat geserveerd wordt exact aan kunnen geven waaruit het geserveerde voedsel bestaat. Hier is de cateraar verantwoordelijk voor. Met zelf meegebrachte etenswaren en drank is dit niet mogelijk en daarom is het uitserveren hiervan niet langer toegestaan.   

Even voorstellen

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.