Denken in mogelijkheden

Uitvaart inspiratie

Een afscheid is een bijzonder moment in het leven. Een moment dat ertoe doet, een moment dat u doet stilstaan bij waar het in het leven om draait. Een uiting van liefde, zorg en respect, het begin van een dierbare herinnering. Daarom hier wat uitvaart inspiratie om tot een passend afscheid te komen.

Door te denken in mogelijkheden creëren we samen een uitvaart die past bij het leven van de overledene. Laat u zich inspireren over wat er op elk van deze thema’s mogelijk is. Samen zorgen we voor een afscheid dat als een dankbare troostrijke herinnering voortleeft.

Er is veel mogelijk, niets is vastomlijnd. Laat u inspireren qua locatie van de uitvaart. Tegenwoordig zetten steeds meer bijzondere locaties hun deuren open voor het organiseren van een uitvaart. Neem de tijd om een locatie te kiezen die past.  Maar denk ook aan catering, drukwerk, bloemen, rouwvervoer en nog veel meer.

De uitvaart van een fanatiek zeiler kan anders worden ingevuld dan die van een beeldend kunstenaar. Een verwoed tuinierster, een handige klusser of een Vitesse fan.

Kijk links in het menu voor meer inspiratie.

Persoonlijke invulling

Bij een persoonlijke invulling kan bijvoorbeeld worden gedacht aan de keuze voor een bijzonder treffende rouwkaart. Zoals een foto op de kaart van een schilderij waar iemand veel van hield, dat altijd weer mee verhuisde en de laatste tijd boven het bed hing. Maar denk ook aan het bloemwerk waarin bijvoorbeeld de hockeystick is verwerkt van een verwoed hockeyer. Bij het rouwvervoer is de keuze voor een paard en wagen om een boer naar zijn laatste rustplaats te brengen passend. En wanneer iemand claustrofobisch was is de keuze voor een opbaarplank met wade wellicht een mooi idee. Maar vergeet ook de aankleding niet. Leg die favoriete pet, die tot het laatst werd gedragen, op de kist of zet het helemaal kapot gespeelde tennisracket ernaast. Serveer salades, vers fruit en heerlijke producten uit de streek op grote, houten tafels in mooie, grove schalen bij de condoleance.

Of het nu subtiel of volop terugkomt, de persoonlijke wensen staan centraal bij het verzorgen van de uitvaart. Zo wordt een uitvaart niet alleen een dag van afscheid, maar ook een herinnering die reflecteert hoe de overledene in het leven stond. Een persoonlijke, op eigen wijze ingevulde, uitvaart geeft troost en helpt bij de rouw.

Er zijn verschillende onderwerpen uitgelicht en door te klikken op onderstaande afbeeldingen hopen wij u meer uitvaart inspiratie te geven. In de menubalk vind u nog meer uitvaart inspiratie.

Even voorstellen

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.