Stap voor stap

Tolad wandelstok asverstrooien

Na de crematie van uw dierbare kunt de as laten verstrooien op het strooiveld van het crematorium of krijgt u desgewenst de as mee naar huis om deze zelf een bestemming te geven. Wanneer u ervoor kiest om zelf de as te verstrooien is de Tolad wandelstok een mogelijkheid. Tijdens een wandeling door eren gebied waar de overledene graag kwam of dat veel betekent voor de familie, kan op een bijzondere manier het laatste afscheid van een dierbare worden beleefd. Tijdens de wandeling gaat de Tolad van hand tot hand, zo verstrooit men gezamenlijk de as.

Tolad wandelstok asverstrooiing - Estia Uitvaarten

Zo werkt de Tolad wandelstok

De Tolad is een wandelstok die gevuld wordt met de as. De TOLAD is gemaakt van hoogwaardig kunststof met bedrukt en gelamineerd karton. De brede opening aan de bovenkant maakt het vullen gemakkelijk. U kunt dit zelf doen of laten doen.

Op een zelf gekozen moment maakt u, alleen of met anderen, een wandeltocht met de Tolad. Bij iedere stap zet u de stok op de grond en drukt deze licht in: zo laat u telkens een beetje as vrij. In ongeveer 400 keer ‘stempelen’ verstrooid u stap voor stap respectvol de as ven uw dierbare.

De Tolad is een unieke wandelstok en met zijn lengte van 130 cm is de Tolad goed hanteerbaar, ook voor kinderen. De TOLAD is beschikbaar in drie designs. Het mechaniek is uitgebreid getest en werkt op vrijwel elke ondergrond. Door het ergonomische handvat ligt de wandelstok prettig in de hand. De Tolad wandelstok maakt van het afscheid een prachtig persoonlijk ritueel.

Het is mogelijk om één of meer Halo’s toe te voegen aan uw TOLAD. De Halo is een deel van de TOLAD tijdens de wandeling, en wordt een mini-urn met waxinelichtje na de wandeling. De Halo wordt met een beetje as de tastbare herinnering aan uw dierbare én aan de afscheidswandeling.

Mag u overal as verstrooien?

Als er in de plaatselijke verordening geen regels over zijn vastgelegd, mag u in principe overal as verstrooien. Er is wel altijd toestemming nodig van de eigenaar van de grond.

Plaatsen waar u nooit as mag verstrooien is op speelplaatsen voor kinderen of in de directe omgeving ervan en op verharde wegen.

Als u een TOLAD aanschaft, kunt u direct een officieel TOLAD verstrooicertificaat aanvragen waarmee u ongestoord op pad kunt. In overleg kan ik dat ook voor u doen indien u de as niet zelf wil verstrooien.

Even voorstellen

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Take a peek inside our Wonderworld
Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.