Een blijvende herinnering

Uitvaartfotografie, video en livestream bij een uitvaart

Een dierbare herinnering. Uitvaartfotografie, video of een livestream. Een uitvaart is misschien niet het eerste moment waarbij u aan een fotograaf of videograaf denkt. Deze emotionele momenten beleeft men vaak in een roes. Het vastleggen van de uitvaart kan behulpzaam zijn bij het levendig houden van zo’n waardevolle herinnering en bij het verwerken van het verdriet. Afscheid nemen van een dierbare is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Een uitvaart is een eenmalig laatste samenzijn.

Waarom vastleggen d.m.v. uitvaartfotografie of video?

Door de uitvaart vast te leggen op deze manier kan u de uitvaart op een later tijdstip nog eens terugkijken. Uitvaartfoto’s en video’s zijn erg waardevol voor mensen. Ook voor de mensen die er niet bij kunnen zijn. Het kan ook helpen bij het verwerkingsproces. Maar ook als betrokkenen nog te jong zijn om alles volledig te begrijpen, dan is het fijn dat u beelden later nog terug kunt kijken. 

De foto’s en beelden kunnen helpen deze dag een goede plek te geven in de herinnering en ondersteunen dikwijls in de rouwverwerking. Het is een tastbare herinnering. Door het bekijken van het fotoalbum of de video kan op een later moment de dag van de uitvaart opnieuw beleefd worden.

Wat komt er op de foto of video?

Vaak wordt de overledene zelf niet op de foto of de film gezet. Het vastleggen gebeurt meestal in ‘reportage-stijl’. Bij het overlijden van een baby wordt het kindje zelf vaak wel gefotografeerd. Nabestaanden hebben dan meestal de behoefte aan zoveel mogelijk herinneringen. Uiteraard bepaalt u zelf wat wel en niet gefotografeerd wordt.

Onze uitvaartfotograaf en/of videograaf verzorgt integer, discreet en met respect de vastlegging van de uitvaart.

Livestream uitvaart, Estia uitvaarten
Uitvaartceremonie meekijken en terugkijken, livestream

Voor dierbaren die niet aanwezig kunnen zijn bij een uitvaartdienst is er de mogelijkheid om een livestream te volgen. Via een livestream kan een ieder, die een inlogcode heeft, live kijken naar de afscheidsdienst op een eigen locatie. Dit kan via een computer, telefoon of tablet, ook als dit buiten Nederland is. De dienst wordt opgenomen en deze kan u na afloop ook nog terugkijken. Vaak is het mogelijk om hiervan een DVD of USB te krijgen.

Belangstellenden ontvangen een link naar de videobeelden. Deze link staat bijvoorbeeld op de rouwkaart vermeld.

 
 
 
 
 
 
Even voorstellen

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.