Locaties voor een bijzonder afscheid

Afscheidsbijeenkomst of condoleance locatie

Een afscheidsbijeenkomst of condoleance kan overal worden gehouden, dus neem de tijd om een locatie te kiezen die de overledene recht doet. Dit kan natuurlijk in de aula van het crematorium of in een uitvaartcentrum, maar tegenwoordig zijn er veel meer opties. Een mooie locatie is vaak een locatie waarmee de overledene een band heeft, waar herinneringen liggen maar die misschien in eerste instantie niet bij u opkomt wanneer u denkt aan een uitvaart. Er kan ook gekozen worden voor een restaurant of natuurgebied. Er zijn ook tal van historische gebouwen die zich hier goed voor lenen bijvoorbeeld kastelen en kloosters. Ook kun je kiezen voor het clubhuis van de sportvereniging, een kroeg of theater. Zelfs gewoon thuis of in eigen tuin.

Een voordeel van een andere locatie dan van een uitvaartcentrum kan ook zijn dat er geen tijdsdruk is en u een omgeving kan kiezen die qua sfeer het best bij de overledene past. Het is uiteraard ook mede afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is en de hoeveelheid mensen die u voor de dienst wilt uitnodigen. Er is vaak meer mogelijk dan er meestal gedacht wordt. Wanneer er specifieke wensen zijn op dit gebied, maak deze dan vooral kenbaar.

Unieke locaties voor een afscheidsceremonie of koffietafel 

Steeds vaker wordt als locatie voor een afscheid gekozen een restaurant, brasserie, café of een landgoed. Een plek waar wellicht mooie herinneringen bij leven zijn ontstaan. Op deze locatie kan men terecht voor een afscheid, condoleance, een intieme lunch of diner met uw familie en naasten. hieronder enkele voorbeelden.

In de nabije omgeving van Arnhem

Er zijn ook vele bijzondere restaurants in de omgeving van Arnhem zoals; De Buitenpoort en De Valom in Huissen, Domein Hof in Dieren, Boerderij de Deel en Restaurant Houtplaats in Rheden en Café Restaurant de Vereniging, Herenboerderij de Hucht en Cafe bij Tante in Elst. Denk ook eens aan Wijnhuis Robbers & van den Hoogen, Landgoed Groot Warnsborn, Restaurant de Palentijn, Oranj-erie van Rosendeal en Musis Arnhem .

Andere locaties

Ook minder voor de hand liggende locaties bieden een mogelijk om een afscheid mogelijk te maken. Bijvoorbeeld een stadspark of museum.

Crematorium als uitvaartcentrum

Ieder uitvaartcentrum / crematorium heeft wel een aula waar het afscheid gehouden kan worden. Condoleren na het afscheid kan hier ook. Er zijn diverse uitvaartcentra in Arnhem e.o. Hieronder vindt u er een aantal.

Wanneer u op een van onderstaande foto’s klikt krijgt u meer informatie over het desbetreffende crematorium.

Begraafplaatsen en natuurbegraafplaatsen

Er zijn diverse begraafplaatsen in de regio. Maar ook natuurbegraafplaatsen bieden verschillende mogelijkheden om in alle rust en ruimte een afscheid midden in de natuur te houden. Er zijn inmiddels meerdere natuurbegraafplaatsen in de regio.

Dit zijn enkele natuurbegraafplaatsen in de omgeving: Klik op de foto voor meer informatie of bezoek de website via onderstaande linken.

Kerken

Een kerkelijke uitvaart is er niet alleen voor gelovigen maar ook voor wie niet aan een kerk verbonden is, maar bij de uitvaart wel kerkelijke tradities wil terugzien. Een kerk kan in veel gevallen ook worden gehuurd. Ze zijn ook erg praktisch wanneer er op de dag van de uitvaart veel mensen verwacht worden.

Een kerkelijke uitvaart in Arnhem kan plaatsvinden in de Eusebiuskerk, Opstandingskerk, Bethlehemkerk, de Koepelkerk en de Sint Walburgiskerk. In Schaarsbergen staat de Dorpskerk en de Kerk aan de Kemperbergerweg. In Slijk-Ewijk staat Het Witte Kerkje en in Oosterbeek De Oude kerk. En in Huissen de Zandse kerk. Er staan in de omgeving van Arnhem nog veel mooie kerken, beschikbaar als locatie waar een uitvaart plaats kan vinden.

Hieronder nog enkele vragen en antwoorden over locaties.

Een uitvaartplechtigheid (of uitvaartbeenkomst) mag overal plaatsvinden. Dit hoeft dus niet in een aula van een crematorium. Het is mooi om te kiezen voor een plek waar de overledene een band mee heeft. Een restaurant, clubhuis of park bijvoorbeeld.

Het kiezen voor een andere locatie dan een crematorium hoeft niet duurder te zijn. Zo kan een uitvaart ook thuis of in eigen tuin plaatsvinden. Een landgoed is natuurlijk wel duurder dan een crematorium. Maar denk ook eens aan een restaurant of clubhuis.

.

Vaak kiezen nabestaanden voor een andere locatie dan een crematorium aula omdat dit beter past bij de overledene. Maar ook omdat er minder tijdsdruk op ligt en de sfeer over het algemeen anders is.

Bij een uitvaart in eigen tuin moet men wel met wat praktische dingen rekening houden. Is er genoeg ruimte voor iedereen? Maar kijk ook of er genoeg toiletten zijn, een garderobe is, goede audio apparatuur en techniek aanwezig zijn. Hoe worden de gasten ontvangen en hoe voorzien we hen met een hapje en een drankje? En een tent bij slecht weer? Hulp bij het opruimen?

Even voorstellen

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.