Uitvaart in Schaarsbergen

Een uitvaart in Schaarsbergen? Door mijn ervaring met uitvaarten in Schaarsbergen en omgeving kan ik u goed adviseren bij een crematie, begrafenis of ter beschikkingstellen. Ik begeleid u en denk met u mee. Zodoende is er voor u alle gelegenheid om op een liefdevolle manier afscheid te nemen van uw dierbare. Door te denken in mogelijkheden creëren we samen de uitvaart.

Een afscheid is een bijzonder moment in het leven. Een moment dat ertoe doet, een moment dat u doet stilstaan bij waar het in het leven om draait. Een uiting van liefde, zorg en respect, het begin van een dierbare herinnering.

Mijn naam is Francine Oldenhuizing en ik ben gediplomeerd uitvaartverzorgster. In de bijzondere tijd rond overlijden en afscheid loop ik met u mee op het pad van keuzes maken, verdriet mogen ervaren en liefdevol het leven afronden. Samen met u geef ik, in alle rust, vorm aan een afscheid dat passend is bij uw wensen en die van uw dierbare.

Van een intens, klein afscheid tot een grootse ceremonie. Thuis of in iedere andere omgeving. Wanneer er keuzes gemaakt moeten worden kan ik adviseren. Van modern tot traditioneel, van duurzaam tot kleurrijk en van landelijk tot bourgondisch. Door te denken in mogelijkheden creëren we samen de uitvaart. Er is veel mogelijk, niets is vastomlijnd.

Voorgesprek over uw eigen uitvaart

Een gesprek over uw eigen uitvaart betekent een gesprek over uw leven, de betekenis die u heeft in en geeft aan dit leven, dat wat u nalaat en dat wat werkelijk van waarde is. Midden in het leven of in aanloop naar een overlijden kunt u nadenken over uw uitvaart. Samen bespreken we, vrijblijvend en kosteloos, uw wensen. Er is veel mogelijk, niets is vastomlijnd. Het is voor nabestaanden vooral fijn om te weten wat er voor u werkelijk toe doet, zodat zij daarvoor zorg kunnen dragen. Maar ook voor u zelf kan het rust brengen. Voor meer informatie over een voorgesprek klikt u hier.

Even voorstellen
Francine Oldenhuizing

Werkgebied

De gemeente Arnhem, waar ik o.a. werkzaam ben, omvat naast de gelijknamige stad de dorpen Elden en Schaarsbergen, de buurtschappen De Praets en ‘t Vlot, en delen van de buurtschappen Terlet en Deelen.

Naast uitvaartverzorging in Schaarsbergen begeleid ik onder andere ook uitvaarten in gemeenten rondom Arnhem zoals Lingewaard, Overbetuwe, Neder-Betuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen en Westervoort. Estia Uitvaarten is gevestigd in de gemeente Westervoort. Maar in principe strekt het werkgebied van Estia Uitvaarten zich uit tot heel Nederland. Ik volg zo veel mogelijk uw wensen of die van de overledene en dat geldt dan vanzelfsprekend ook voor de plek van de uitvaart.

 

Verzekering

Ongeacht of, waar en hoe u verzekerd bent, u bent altijd welkom bij Estia uitvaarten. U heeft altijd een vrije keus om voor een uitvaartondernemer te kiezen die bij u past.

Opbaring locaties bij een uitvaart in Schaarsbergen

Een opbaring kan in veel gevallen thuis. Mocht een opbaring niet thuis wenselijk zijn of kunnen, dan kan vaak ook een opbaring op een andere plek zijn, een plek die er voor u toe doet. Een molen, een clubhuis van een sportvereniging. Er kan altijd overleg worden gevoerd met de desbetreffende locatie. Een uitvaartcentrum is ook een optie. 

Bij een uitvaart in Schaarsbergen zijn de volgende uitvaartcentra beschikbaar: De monumentale boerderij van Uitvaartcentrum Moskowa, DELA Uitvaartcentrum Arnhem, Monuta Arnhem of Kramer Uitvaartverzorging in Arnhem. Een uitvaart in Arnhem biedt veel mogelijkheden.

Thema thuis uitvaart plechtigheid - Estia Uitvaarten

Unieke locaties voor een afscheidsceremonie of koffietafel/ condoleance

U kunt ook kiezen voor een andere locatie dan een uitvaartcentrum, een locatie waarmee u of de overledene verbonden bent of een bijzondere herinnering aan heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een restaurant of natuurgebied. Er zijn ook tal van historische gebouwen die zich hier goed voor lenen bijvoorbeeld kastelen en kloosters. Ook kun je kiezen voor het clubhuis van de sportvereniging, een kroeg of theater. Zelfs gewoon thuis of in eigen tuin. De belangrijkste vraag is of er genoeg ruimte is voor alle bezoekers. 

Steeds vaker wordt als locatie voor een afscheid gekozen een restaurant, brasserie, café of een landgoed. Een plek waar wellicht mooie herinneringen bij leven zijn ontstaan. Op deze locatie kan men terecht voor een afscheid, condoleance, een intieme lunch of diner met uw familie en naasten. 

Er is vaak meer mogelijk dan er meestal gedacht wordt. Wanneer er specifieke wensen zijn op dit gebied, maak deze dan vooral kenbaar. Ook bij een uitvaart in Schaarsbergen zijn veel mogelijkheden, laat mij u eventueel adviseren. 

Hieronder enkele voorbeelden.

Uitvaartcentrum als afscheidsbijeenkomst locaties bij een uitvaart in Schaarsbergen

Een afscheidsbijeenkomst kan overal worden gehouden, dus neem de tijd om een locatie te kiezen die de overledene recht doet. Dit kan natuurlijk in de aula van het crematorium of in een uitvaartcentrum. 

Wanneer u op een van onderstaande foto’s klikt krijgt u meer informatie over het desbetreffende crematorium.

Begraafplaatsen en natuurbegraafplaatsen

Er zijn diverse begraafplaatsen in de regio. Maar ook natuurbegraafplaatsen bieden verschillende mogelijkheden om in alle rust en ruimte een afscheid midden in de natuur te houden. Er zijn inmiddels meerdere natuurbegraafplaatsen in de regio.

Dit zijn enkele natuurbegraafplaatsen in de omgeving: Klik op de foto voor meer informatie of bezoek de website via onderstaande linken.

Kerken

Een kerkelijke uitvaart is er niet alleen voor gelovigen maar ook voor wie niet aan een kerk verbonden is, maar bij de uitvaart wel kerkelijke tradities wil terugzien. Een kerk kan in veel gevallen ook worden gehuurd. Ze zijn ook erg praktisch wanneer er op de dag van de uitvaart veel mensen verwacht worden.

Een kerkelijke uitvaart in Schaarsbergen kan in de Dorpskerk en de Kerk aan de Kemperbergerweg. In Arnhem kan dat plaatsvinden in de Eusebiuskerk, Opstandingskerk, Bethlehemkerk, de Koepelkerk en de Sint Walburgiskerk. In Slijk-Ewijk staat Het Witte Kerkje en in Oosterbeek De Oude kerk. En in Huissen de Zandse kerk. Er staan in de omgeving van Arnhem nog veel mooie kerken, beschikbaar als locatie waar een uitvaart plaats kan vinden.

Francine Oldenhuizing, Estia uitvaarten

Meer informatie over een uitvaart in Schaarsbergen

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.