Natuurlijk afscheid

Natuurbegraafplaats Heidepol

Natuurbegraafplaats Heidepol ligt bij Arnhem, midden op de Veluwe; voor velen het mooiste natuurgebied van ons land. De natuurbegraafplaats is een prachtige plek met nieuw heideveld, oude beukenlanen en natuurgraslanden tot aan de horizon. Het gebied heeft een oppervlakte van 17 hectare, met een rijke variatie aan bomen, planten en dieren.

Hanzewegen

Op Heidepol zijn veel natuur- en cultuurhistorische kenmerken uit verschillende perioden zichtbaar. Zo zijn er in het gebied karrensporen van oude hanzewegen, die eeuwenlang werden gebruikt om met paard en wagen tussen de hanzesteden Arnhem en Harderwijk te reizen. Een tijdje was het gebied in bezit van een baron; nog later werd Heidepol bewoond door ondernemers en boeren. In 1938 bouwde Antheunis van Eijk het landhuis De Heidepol, dat tegenwoordig net buiten de natuurbegraafplaats ligt. De Amerikaanse eikenlaan in het verlengde van de villa heeft een 600 meter lange zichtlijn het dal in. In 2012 verwierf Natuurbegraven Nederland het gebied.

Kies zelf een plek

Kies zelf een rustige plek; onder een oude statige eik, in het bos, of in het open heideveld. Alleen of naast elkaar. Een kist of een urn. Bij Natuurbegraven Nederland ben u vrij om zelf uw eigen plek te kiezen op Heidepol. Eventueel kunt u kiezen voor een gedenkteken: een houten boomschijf met persoonlijke inscriptie.

Uw plek wordt zorgvuldig geregistreerd bij de notaris. U ontvangt een natuurgrafakte met de coördinaten van de plek. Zo kunt u uw plek op Heidepol altijd makkelijk terugvinden.

 
 
Natuurbegraafplaats Heijdepol, Estia Uitvaarten

Verzekerd van eeuwige grafrust

Reserveer een plek op Heidepol, dan heeft u voor eeuwig het recht om daar begraven te worden. Nabestaanden krijgen geen vragen over het verlengen van het grafrecht. In een grafakte wordt het eeuwigdurend grafrecht vastgelegd, in deze akte staan onder andere de coördinaten van de plek vermeld. Op het gehele gebied is een kwalitatieve verplichting gevestigd, deze zorgt ervoor dat het natuurgebied en de grafrechten voor eeuwig beschermd zijn.

 

Ervaar Heidepol zelf

Geniet van de seizoenen. Wandelen, fietsen of even (uit)rusten op een bankje. Natuurbegraafplaats Heidepol is altijd vrij toegankelijk tijdens de ‘openingstijden van de natuur’ tussen zonsopgang en zonsondergang. Bezoek het prachtige natuurgebied met zijn bossen, velden en vennen.

Natuurbegraven natuurlijke materialen, Estia uitvaarten

Rust voor nabestaanden

Natuurbegraven Nederland zorgt voor het beheer van het natuurgebied en de natuurgraven. Uiteindelijk neemt Natuurmonumenten het beheer over. Er wordt dus altijd zorg gedragen voor het natuurgraf; de nabestaanden hoeven zich daar geen zorgen over te maken.

Alle tijd en vrijheid

Een afscheid in de ochtendzon of in de namiddag als de hemel rozerood kleurt: de natuur laat zich op elk moment van de dag van een andere kant zien. Op Heidepol kan het afscheid in de ochtend of in de middag plaatsvinden. In de zomermaanden is een ceremonie in de avond ook mogelijk.

Ligging

Op Heidepol zijn nog plekken in het open veld en in het bos beschikbaar. Het is mogelijk om meerdere plekken naast elkaar te reserveren.

 

Natuurlijk afbreekbaar materiaal

Voor een begrafenis in een kist, mand, wade of voor het begraven van een urn of de as vragen we te kiezen voor natuurlijk afbreekbare materialen.
In het gebied mag geen as uitgestrooid worden.

Dicht bij de natuur

Een ontvangstruimte, een Heidekapel en een Boskapel. Heidepol heeft verschillende plekken die alle rust en ruimte bieden voor een afscheid midden in de natuur. 

De ontvangstruimte biedt ruimte aan 100 personen, de Heidekapel aan 150 gasten en de Boskapel midden in het bos is geschikt voor 30 mensen.

Natuurbegraafplaats Heidepol Boskapel - Estia uitvaarten

Kosten

U betaalt eenmalig voor een plek met eeuwig grafrecht. Graven zijn gesitueerd op een ruime oppervlakte.
De totale kosten voor een graf zijn in verhouding vaak lager dan bij een traditionele begraafplaats. Dit komt mede doordat u geen onderhoudskosten heeft. Ook heeft u geen kosten voor een grafmonument en verlenging van het grafrecht. De tarieven kunnen per begraafplaats verschillen.

 

Natuurbegraaf Heidepol

Gegevens Natuurbegraafplaats Heidepol

Het adres van Natuurbegraafplaats Heidepol is: Harderwijkerweg 37, 6816 VA Arnhem

Natuurbegraafplaats Heidepol plattegrond - Estia uitvaarten
Even voorstellen

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.