Crematorium Moscowa

Crematorium Moscowa. Ten noorden van Arnhem, tegen de bossen van de Waterberg, ligt Begraafplaats & Crematorium Moscowa. Dit monumentale begraafpark is in 1876 geopend, toen acht hectare groot. Door de eeuwen heen groeide het tot een park van ruim dertig hectare. Sinds 1974 is er tevens een crematorium op Moscowa.

Plechtigheden voor begrafenissen vinden meestal plaats in de Berkenzaal. De aula beschikt over 120 zitplaatsen. Plechtigheden voor crematies vinden plaats in de Lindenzaal.  Er zijn 145 zitplaatsen.

Begraafplaats Crematorium Moscowa - Estia uitvaarten

(As) bestemming

Naast grafvelden zijn er strooivelden en columbaria (urnenmuren), maar ook urnengraven en vrijstaande urnen. Moscowa heeft een algemeen deel, een rooms-katholiek deel en een islamitisch deel.

Begrafenis

Moscowa is zeer verbonden met Arnhem. Tal van Arnhemse notabelen en bekende predikanten, militairen, architecten of kunstenaars rusten hier. En omdat op Moscowa graven eeuwigdurend kunt kopen, rusten velen van hen hier al zeer lang. U hoeft overigens niet uit Arnhem of omgeving te komen om hier begraven of gecremeerd te worden.

Crematie

Moscowa beschikt over een speciale aula waar u een plechtigheid geheel naar eigen wens kunt invullen. Met de as van uw overleden geliefde kunt u veel kanten op, zowel op Moscowa als daarbuiten. Begraven of plaatsen in een urnenmuur, verwerking in sieraden of kunst of verstrooiing. Uniek is de Moscowa-urn, een exclusieve piramidevormige urn, afgeleid van de puntige Berken- en Lindenzaal. Deze urn kunt u bekijken in de toonzaal. Uiteraard vindt u daar ook tal van andere urnen, sieraden en herdenkingsmonumenten.

Het adres van Begraafplaats & Crematorium Moscowa is: Waterbergseweg 18, 6815 AP in Arnhem

Wilt u weten wat de mogelijkheden in Crematorium Moscowa zijn dan kunt u contact opnemen met mij, Francine Oldenhuizing van Estia uitvaarten, telefoonnummer 06 43877077. Ik kan samen met u bespreken wat de mogelijkheden zijn. Estia Uitvaarten adviseert u graag bij de keuze voor een locatie.

Even voorstellen

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.