Een blijvende herinnering

Sport uitvaart (hobby of liefhebberij kan ook)

Voor sommige mensen maakt een sportclub een belangrijk onderdeel uit van hun leven. Ze kunnen een groot fan van een voetbalclub zijn geweest, iedere weekend langs de zijlijn van hun favoriete sportclub hebben gestaan of zelf een fanatiek sporter zijn geweest. Het is mogelijk om deze voorliefde door te voeren in de uitvaart. Elke sport kan als een rode draad door de uitvaart lopen, zoals voetbal, basketbal en atletiek. Maar ook golf, tennis, zeilen en zwemmen. 

Alle sporten zijn mogelijk. Ook een uitvaart met een sportief thema kan op zo`n manier uitgevoerd worden dat er alle plaats is voor mooie herinneringen en rouw. Een sport uitvaart, er is veel mogelijk.

Thema uitvaart sport hobby voetbal kist, Estia Uitvaarten

De kist

Een kist voorzien van het logo van zijn/haar vereniging of beschilderd in de clubkleuren behoort tot de mogelijkheden. Een clubvlag over de kist leggen kan natuurlijk ook. Net zoals sportartikelen zoals sportschoenen of het tennisraket van de overledene op of bij de kist leggen.

De opbaring

Er zijn mensen die zo met hun club verweven zijn dat ze er iets van mee willen nemen in de kist. De overledene opbaren in het tenue of de kleuren van de favoriete club is een mogelijkheid.

De locatie

Een locatie voor de plechtigheid en/of condoleance kan zijn in de kantine van de sportclub, het clubhuis, op het sportveld of in de sporthal van de vereniging. Overleggen met de desbetreffende sportclub kan altijd.

Thema uitvaart sport catering - Estia Uitvaarten

De condoleance

Tijdens de condoleance kan men in plaats van koffie met cake ook bier en een bittergarnituur serveren. Er zijn taartenbakkers die in overleg kleine cakejes bakken met het logo of een actiefoto van de overledene erop.

De rouwkaart

Voorafgaand aan de uitvaart wordt er meestal een rouwkaart gestuurd. Hierin kan de clubliefde van de overledene op verschillende manieren naar voren komen. De slogan van de club kan erin worden opgenomen. 

Het logo of de clubkleuren in de rouwkaart verwerken is een idee. Een foto van de overledene op de rouwkaart zou een actiefoto kunnen zijn of een portretfoto in clubtenue.

Sport uitvaart rouwkaart - Estia Uitvaarten
Rouwvervoer bus, Estia Uitvaarten

Het vervoer

Alternatieven voor de traditionele rouwstoet zijn er zeker. Neem de uitvaartbus, waar de overledene samen met een kleine groep naasten in vervoerd kan worden. Er is ook een rouwfiets, een rouwmotor met zijspan, de uitvaartboot of neem het paard. Wellicht kan de rouwstoet onderweg de sport locatie nog aandoen.

De bloemen

In het bloemstuk een sportartikel verwerken is ook een manier om een sport thema terug te laten komen. 
De genodigden vragen om bloemen in de kleuren van de club mee te nemen naar de plechtigheid is ook een mooi.

Estia Uitvaarten - Thema uitvaart - Sport rouwbloemen

Een grote (voetbal)club fan

Was de overledene fan van een grote voetbalclub (zoals Vitesse) of andere grote club? Clubs dragen hun fans een warm hart toe en zijn vaak bereid een bijdrage te leveren aan een laatste wens of uitvaart. Contact zoeken met de club met het verzoek is altijd mogelijk.

 

Er zijn nog veel meer mogelijkheden zoals:

  • Een dresscode waarbij bijvoorbeeld sportvrienden in hun tenue kunnen komen en overige genodigden vragen om één kledingstuk in een bepaalde kleur te dragen.
  • Het laten zien van foto`s en beelden van sportmomenten.
  • Tenues of vlaggen van de club ophangen.
  • Een sportartikel, zoals een hockeystick of tennisracket, neerzetten of als mobile op te hangen met daaraan foto’s en/of sportmedailles van de overledene.
Even voorstellen

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.