EEN THEMA UITVAART ALS EERBETOON

Koffie en cake na de uitvaart? Het is prima wanneer een uitvaart bestaat uit een plechtigheid en een condoleance in een rouwcentrum met koffie en cake, maar dit kan ook anders. Er is zoveel meer mogelijk. Van modern tot traditioneel, van duurzaam tot kleurrijk en van landelijk tot bourgondisch. De uitvaart van een fanatiek zeiler kan anders worden ingevuld dan die van een beeldend kunstenaar. Een verwoed tuinierster, een handige klusser of een Vitesse fan, de uitvaart kan geheel of gedeeltelijk in eigen stijl worden vormgegeven. Hierdoor komt de persoonlijkheid van de overledene goed naar voren. Een thema uitvaart als eerbetoon.

Ideeën voor een thema

Voor sommige mensen maakt een sportclub (of een hobby) een belangrijk onderdeel uit van hun leven. Ze kunnen een groot fan van een voetbalclub zijn geweest, iedere weekend langs de zijlijn van hun favoriete sportclub hebben gestaan of zelf een fanatiek sporter zijn geweest. Het is mogelijk om deze voorliefde door te voeren in de (sport) uitvaart. Het clubhuis als locatie voor de plechtigheid, de condoleance met bier en bitterballen en de bloemen in de clubkleuren. Denk bij een landelijke uitvaart aan een massief ongeschaafde kist, een plechtigheid en condoleance in de natuur, wilde bloemen en een natuurbegraafplaats.

Bij een echte levensgenieter, vaak Bourgondiër genoemd, wordt de liefde voor het leven gevierd, dus ook bij het afscheid. De uitvaart in een café of restaurant, de condoleance aan lange tafels met speciaal biertjes en lekkere hapjes, mooie grote bloemstukken en de uitvaartbus passen hier goed bij. Maar de uitvaart kan ook thuis worden gehouden, een opbaring in huis en de plechtigheid en condoleance in eigen tuin. Iedereen heeft zo zijn eigen karakteristieke eigenschappen, dus is er ook een passend thema.

Thema uitvaart doorvoeren

Een thema kan worden doorgevoerd op de rouwkaart, in de catering, het bloemwerk, het rouwvervoer, een kist en in de verdere invulling van de uitvaart. Of een thema nu subtiel of volop terugkomt in de uitvaart, de persoonlijke wensen staan centraal bij het verzorgen van de uitvaart. Zo wordt een thema uitvaart een herinnering die reflecteert hoe de overledene in het leven stond en niet alleen een dag van afscheid. Een persoonlijke, op eigen wijze ingevulde, uitvaart geeft troost en helpt bij de rouw.

Er is veel mogelijk, niets is vastomlijnd.

Een afscheid is een bijzonder moment in het leven. Een moment dat ertoe doet, een moment dat u doet stilstaan bij waar het in het leven om draait. Een uiting van liefde, zorg en respect, het begin van een dierbare herinnering.

Nieuwsgierig geworden? Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.