Een blijvende herinnering

De bourgondische uitvaart

Een echte levensgenieter wordt vaak ook een Bourgondiër genoemd. Het is dus niet meer dan logisch dat die liefde voor het leven ook centraal staat in hun uitvaart. Een bourgondische uitvaart. Het leven werd gevuld met activiteiten met dierbaren en vaak met veel en lekker eten. Het leven werd gevierd. Naasten willen graag aandacht besteden aan de mooie kanten van het leven van de overledene. Bij een uitvaart in bourgondische sfeer is er minstens zoveel plaats voor het vieren van iemands leven, als om stil te staan bij het gemis en het verwerken van verdriet.

De locatie

Een plechtigheid en de condoleance vinden plaats op een speciale locatie, zoals een restaurant of café. Zelfs in de buitenlucht, zoals in een park of op een landgoed. Er is live muziek en er wordt over de goede dingen uit het leven van de overledene gesproken.

De condoleance

Een informeel samenzijn in een café of restaurant waar de overledene graag de tijd doorbracht. Er wordt een toost uitgebracht. In plaats van cake worden er diverse koude en warme hapjes geserveerd, speciaal biertjes geschonken en goede wijn gedronken. Eventueel gevolgd door een groot buffet.

Estia Uitvaarten - Bourgondische uitvaart condoleance
Estia Uitvaarten, rouwbloemen

De bloemen

Bij een bourgondisch thema horen weelderige bloemen. Prachtige grote bloemstukken in mooie kleuren. Kijk bijvoorbeeld bij Floremetart. U kunt natuurlijk ook naar uw eigen bloemist.

Of vraag aan de gasten om een (wilde) bloem mee te nemen en zet deze bij elkaar in mooie grote glazen vazen.

Het vervoer

Om een gevoel van samenzijn te creëren gaat het vervoer van de overledene en de naasten in een uitvaartbus. De route wordt geheel naar eigen wens ingevuld om zo een route af te leggen langs plaatsen die emotionele waarde hebben.

De muziek

Er is live muziek in de vorm van een band. Bij een begrafenis is er ook muziek bij het graf.

De kaarten

Een persoonlijke kaart waarin het karakter van de overledene centraal staat hoort bij dit thema.

Een mooie uitspraak van een levensgenieter is: “Het leven is wat je viert. Alles. Ook het einde ervan.”

Even voorstellen

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.