Een blijvende herinnering

De landelijke uitvaart

Een landelijke uitvaart past perfect bij een natuurliefhebber. Iemand die op het platteland woonde en hier lief en leed gedeeld heeft of bij iemand die in de agrarische sector werkzaam is geweest. Er zijn meer dan voldoende aanknopingspunten om een passende landelijke uitvaart vorm te geven.

Natuurbegraven natuurlijke materialen, Estia uitvaarten

Asbestemming / grafmonument

In geval van een crematie kies dan een mooi assieraad of een strakke urn. In geval van een begrafenis zijn er veel moderne materialen, kies dan voor een grafmonument van o.a. glas en RVS eventueel in combinatie met steen. Natuurlijk met een geheel eigentijds karakter, strak en eenvoudig van vorm.

Estia uitvaarten denkt graag met u mee als u kiest voor een moderne uitvaart.

De opbaring

Indien de overledene landelijk woont dan kan de opbaring ook thuis. De overledene draagt bij voorkeur kleding van natuurlijke materialen zoals katoen, zijde, wol.

Aandacht en tijd na afscheid

De locatie

Een landelijke locatie is dan het allermooiste. Een plek in de natuur waar de overledene graag verbleef. Wat te denken van een oude boerderij of een kasteel.  Wanneer het weer goed is dan behoort een plechtigheid buiten ook tot de mogelijkheden. Een plechtigheid in de vrije natuur, middenin een weiland, op een sfeervol landgoed of in een prachtig park. Door voor een landelijke locatie te gaan, zullen alle gasten weer even één worden met de natuur.

De condoleance

Bij een landelijke uitvaart staat de catering in het teken van natuurlijke en verse producten. Mooie salades, vers fruit en heerlijke producten uit de streek. Serveer dit op grote, houten tafels in mooie, grove schalen en potten.

Landelijke uitvaart salade in houten schaal, Estia uitvaarten
Estia Uitvaarten - Landelijke uitvaart Rouw vervoer paard en wagen grijze oogstwagen

Het vervoer

Alternatieven voor de traditionele rouwstoet zijn er zeker. Denk aan een paard en wagen met prachtige huifkarren als volgvervoer.

De bloemen

Denk aan bloemen uit uw eigen tuin of wilde bloemen uit de natuur. Afhankelijk van het seizoen zijn er ook biologische bloemen verkrijgbaar bij een aantal bloemisten.

Vraag aan de gasten om een (wilde) bloem mee te nemen en zet deze bij elkaar in mooie grote glazen vazen.

Estia Uitvaarten - Thema landelijke uitvaart bloemen
Natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide - Estia Uitvaarten

Natuurbegraafplaatsen

Bij het begraven op een natuurbegraafplaats staat de vergankelijkheid centraal. De natuur wordt op zijn beloop gelaten. U vindt er dus geen aangelegde paden met rijen graven en grafstenen. De graven worden gemarkeerd door bijvoorbeeld een boom, zwerfkei of een kunstwerk van natuurlijke materialen.

Het graf is onderdeel van de natuur en dat is wat het zo bijzonder maakt. U kunt bij leven al een plekje reserveren op een natuurbegraafplaats. Natuurbegraafplaatsen vindt u inmiddels op steeds meer plaatsen in Nederland waaronder Natuurbegraafplaats Heidepol en Natuurbegraafplaats Koningsakker in Arnhem.

Even voorstellen

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.