Een blijvende herinnering

De romantische uitvaart

Bij een romantische uitvaart denken we aan liefde, warmte en geborgenheid. Bij een uitvaart denk je wellicht niet meteen aan de term romantisch. Toch kun je ook bij een uitvaart een romantische sfeer creëren. Wanneer iemand heel erg hield van romantische dingen zoals rozen, kaarsen en romantisch dineren. Romantiek kenmerkt zich door zachte pastelkleuren. Pastelkleuren zijn onmisbaar. Er kan ervoor gekozen worden om één kleur door te voeren in het geheel, maar het is ook prachtig om verschillende zachte tinten met elkaar te combineren.

Denk je aan romantiek dan denk je aan hartjes. Deze kunnen terugkomen in het rouwboeket, op de kaart maar ook ter decoratie van de locatie. Kant is ook romantisch. Het gastenboek kan versierd zijn met rozen, kanten details of een barokprint. Er kunnen ook kaarsen worden neerzetten. Bij de kist branden tijdens de uitvaart mooie kaarsen die door de (klein) kinderen zijn aangestoken.

Wade romantische uitvaart - Estia Uitvaarten

De kist / de wade

Er zijn kisten die voorzien zijn van een romantische gedicht, bestaand of zelfgeschreven. De kist kan ook met een mooie afbeelding bedrukt worden. Maar ook een kist in een zachte tint behoort tot de mogelijkheden.
Er kan ook gekozen worden voor een wade om op een zachte en toegankelijke manier afscheid te kunnen nemen. Deze kan ook zelf gemaakt zijn.

De locatie

Kies voor een romantische locatie, bijvoorbeeld een kasteel, een theehuis met een orangerie. De romantische sfeer kan gecreëerd worden door bijvoorbeeld de ruimte te decoreren met kaarsen en mooie bloemstukken. Maar ook foto’s in mooie lijsten kunnen worden neergezet. Zet een wensboom neer en laat genodigden hier een liefdevolle herinnering, op een  kaartje geschreven, in hangen.

Romantische uitvaart locatie - Estia Uitvaarten
Romantische uitvaart bloemen - Estia uitvaarten

De bloemen

Bloemen zijn onlosmakelijk verbonden met romantiek. Een mooi rouwboeket van rozen voor op de kist. Roze, rode en witte rozen in grote vazen die de genodigde meenemen naar de plechtigheid.  Maar ook pasteltinten met gebroken wit gecombineerd geven een prachtig romantisch effect.

Bij een begrafenis kan er een mandje met rozenblaadjes worden neergezet. De genodigden kunnen een handje met rozenblaadjes op de kist strooien.

Ook is een mandje met strooibloemen heel geschikt om (klein)kinderen op een mooie manier een eigen rol te kunnen laten spelen.

Strooibloemen kunnen van één soort zijn, maar ook gemengd. Het is het mooist als de kleur(en) van de blaadjes passen bij die van de andere rouwwerken. Rode rozenblaadjes staan voor liefde, witte voor onschuld en zuiverheid, witte en rode samen voor verbondenheid. Paars is een echte rouwkleur, terwijl blauw staat voor goddelijkheid en oneindigheid. Roze strooibloemen horen bij een overleden kind.

Het vervoer

Indien de afstand het toelaat dan is er natuurlijk niets romantischer dan een paard met wagen, of een koets.

Romantische uitvaart paard en wagen, Estia Uitvaarten

De condoleance

Een intiem samenzijn na de plechtigheid met een select groepje genodigden thuis of op een mooie locatie. Kies voor een high tea of een candlelight diner. Natuurlijk is de locatie hiervan weer gedecoreerd met pasteltinten, kant, rozen en hartjes.

De muziek

Gedurende de gehele uitvaart kan er gekozen worden voor romantische muziek. Denk hierbij aan Franse chansons, ballads en opera. Er kan ook live muziek gespeeld worden, door bijvoorbeeld een harp. Een zanger of zangeres die live zingt brengt een serene sfeer met zich mee.

Romantische uitvaart muziek - Estia Uitvaarten
Even voorstellen

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.