Een blijvende herinnering

De moderne uitvaart

Een uitvaart is het mooist wanneer deze passend is bij de overledene. In stijl en uniek. Bij onder andere een overlijden op jonge leeftijd kan een uitvaart met een modern thema voor de juiste sfeer zorgen. Hierbij kan creatief worden omgegaan met moderne technieken en eigentijdse rituelen.

Estia Uitvaarten - Thema uitvaart modern

De kist

Een speciale zelf ontworpen kist of een kist met glanzende finish. Een strakke afwerking die ook terugkomen in de handgrepen.

De locatie

Bij een moderne uitvaart hoort een locatie die net even anders is, bijvoorbeeld een modern museum, een prachtige villa, een restaurant aan het water of theater. Door het toevoegen van moderne elementen op locatie kan de uitvaart nog passender gemaakt worden.

Grote zaal Crematorium Waalstede - Estia uitvaarten

De plechtigheid

Door de moderne technieken van vandaag is het mogelijk voor gasten om de uitvaart online te volgen d.m.v. een live webcast. De plechtigheid kan ook worden opgenomen zodat er later nog terug kan worden gekeken.

Muziek brengt sfeer, herinneringen en troost. De juiste muziek is dus belangrijk, deze kan van een band of een dj zijn. Pop, Jazz, Trance, Rock of Dance. Er is voldoende keuze. Er zijn zelfs locaties waar licht en geluid tot kunst verheven zijn.

De condoleance

Na de plechtigheid wordt er een toost uitgebracht, het glas geheven en samen van een glas champagne genoten. Geen koffie en cake, maar longdrinks en bijvoorbeeld tapashapjes of Aziatisch eten. Wat te denken van wijn met oesters of sake met sushi?

Iedereen die zich op welke manier dan ook verbonden voelt met de overledene en diens nabestaanden, kan in een online condoleanceregister een bericht achter laten. Dit wordt een mooi document vol steunbetuigingen en herinneringen, wat kan helpen het verlies van uw dierbare een plaatsje te geven.

Moderne uitvaart thema - Sushi, Estia Uitvaarten
Moderne uitvaart bloemen, Estia Uitvaarten

Bloemen

De aanwezigheid van bloemen bij een uitvaart geeft uitdrukking van dankbaarheid, verdriet, liefde en betrokkenheid. Bloemen kunnen troost bieden door hun kleur, geur of vorm. Bij een moderne uitvaart horen moderne bloemen met bijzondere vormen. Zoals de zoals Clematis, Calla en Ranonkels. Of kies voor een goed doel i.p.v. bloemen.

Het vervoer

Het vervoer is stijlvol, een moderne auto. Deze kan ook elektrisch zijn, denk hierbij aan de Tesla.

Estia Uitvaarten - Moderne uitvaart thema graf Den hollandsche

Asbestemming / grafmonument

In geval van een crematie kies dan een mooi assieraad of een strakke urn. In geval van een begrafenis zijn er veel moderne materialen, kies dan voor een grafmonument van o.a. glas en RVS eventueel in combinatie met steen. Natuurlijk met een geheel eigentijds karakter, strak en eenvoudig van vorm.

Estia uitvaarten denkt graag met u mee als u kiest voor een moderne uitvaart.

Even voorstellen

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.