Een blijvende herinnering

De kleurrijke uitvaart

Donkere kleuren zijn niet meer gekoppeld aan een uitvaart. Een kleurrijke uitvaart kan zo kleurrijk zijn als wenselijk is. Van zachtgroen tot helder rood. Kleuren kunnen voor de overledene en de nabestaanden een bijzondere betekenis hebben. Soms speelt een bepaalde kleur een bijzondere rol in iemands leven. Wanneer deze kleur wordt verwerkt in de uitvaart maakt dit het afscheid extra bijzonder. U kunt natuurlijk ook voor meerdere kleuren kiezen.

Estia Uitvaarten, rouwbloemen

De kist

Een kleurrijke kist kan bestaan uit een effen kleur maar de kist kan ook voorzien zijn van een dessin in mooie kleuren.  Een eigen foto kan ook, deels of geheel, op de kist worden verwerkt.

De opbaring

De overledene kan in eigen kleurrijke kleding worden opgebaard.

De locatie

In de aankleding van de locatie van de plechtigheid kan extra aandacht besteed worden aan de gewenste kleur. Tafeldecoratie speelt hierbij een belangrijke rol. Zo kunnen ook kleurrijke kaarsen worden aangestoken.

Bizar-Bazar restaurant, hotel en lounge, Estia uitvaarten

De bloemen

Met een kleurrijk boeket kiest u ervoor om de verdrietige dag kleur te geven en het leven van de overledene te eren. De genodigden kunnen gevraagd worden om een kleurrijke bloem mee te nemen naar de plechtigheid. Deze wordt dan voor de plechtigheid ingenomen, bij binnenkomst, en daar worden diverse prachtige boeketten van samengesteld welke bij de kist komen te staan. Er kan ook om bloemen in dezelfde soort kleur worden gevraagd.

De rouwkaart

De specifieke kleur of kleuren kunnen bijvoorbeeld terugkomen in de rouwkaart, op de voorgrond of als achtergrond.
De kaart kan ook zelf worden ontworpen in de kleur of kleuren die bij de overledene passen.

Estia Uitvaarten - Rouwvervoer Volkswagen busje

Het vervoer

Kies bijvoorbeeld eens voor een passend kleur rouwauto in plaats van een zwarte. Een roze, rode, blauwe, groene kleur auto of één met een dessin in verschillende kleuren.

Nog een denkbare invulling is; vraag de genodigden om kleurrijke kleding te dragen of één kledingstuk in een bepaalde kleur.

Even voorstellen

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.