Estia 's vastheid

De godin Estia

Estia is de Griekse benaming van de Godin Hestia en is de meest zachtaardige en liefdevolle van alle godinnen. Zij is de godin van het haardvuur en de gastvrijheid. Zij geeft hartelijkheid en warmte die van je huis een thuis maken. Haar naam duidt haar aan als de godin “die vastheid geeft”. Met als gevolg dat Estia, als godin, de persoonlijke geborgenheid en geluk vertegenwoordigde.

Godin Estia’s haardvuur

Vroeger brandde ter ere van de godin Estia in elke stad een vuur dat nooit ofte nimmer mocht doven. Vandaar dat Estia’s haardvuur symbolisch allen bijeen hield. Vandaag de dag herinnert het Olympisch vuur aan de kalme verbroedering en eenheid van alle volkeren nog aan Estia’s invloed.

Estia’s haardvuur heeft te maken met de ziel en het eigen huis, met ‘zijn’. Ze brengt troost en verlichting. Estia toont kracht in kwetsbaarheid. 

Elke bijzondere gebeurtenis in het leven in een familie gaf aanleiding tot een offer aan haar. Zo offerde men aan Estia bij het op reis gaan, bij het terugkomen, bij het opnemen van nieuwe leden in het huisgezin, bij geboorte, bij het huwelijk en bij de dood.

De godin Estia

Griekse mythologie

In de Griekse mythologie was Estia van oorsprong de godin van de natuur. Deze betekenis is enigszins naar de achtergrond geschoven. Zij is name bekend als de godin van het huiselijke haardvuur, met als gevolg dat zij de verbindende factor in familie en samenleving, de kern en ziel is.  

Godin van de geborgenheid. Estia, een naam die perfect past bij de filosofie van Francine Oldenhuizing, eigenaresse en het vaste gezicht van Estia Uitvaarten.

Even voorstellen

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.