EEN UITVAART OP ZONDAG

Er is mij vandaag gevraagd waarom het in Nederland nog niet gebruikelijk is een uitvaart op zondag te houden. De vraag kwam van een dochter van een overledene wiens uitvaart ik afgelopen week mocht verzorgen, in 2 dagen wel te verstaan, om er voor te zorgen dat de herinneringsplechtigheid op zondag kon plaatsvinden. We leven immers in een 24-uurs economie waarin vrije tijd steeds spaarzamer wordt. Bij een uitvaart op zondag hoeven er velen geen vrij van werk te nemen om bij de plechtigheid te kunnen zijn. Natuurlijk speelt religie soms ook een rol.

Er mag begraven worden op zondagen en andere Christelijke feestdagen. Alleen wilde de wetgever er niemand toe verplichten. Voor het begraven of cremeren op een zondag of een erkende feestdag is ook geen verlof van de burgemeester of een andere autoriteit nodig.

Hoe het was

Een uitvaart op zondag komt wel steeds meer voor inmiddels, de mogelijkheden hiervoor breiden zich uit. Het was een uitdaging die ik graag ben aangegaan. Een prachtige buiten locatie, bijna alle genodigden waren er, sprekers die spraken vanuit het hart en de kist geschouderd gedragen naar het graf. En dat allemaal op een zondag. Wat een eer om hier een bijdrage aan te hebben mogen leveren.

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.