Crematorium Ede

Crematorium Ede, voorheen Slingerbos, ligt in een natuurlijke omgeving. In het hart van de Gelderse Vallei, aan de noordkant van Ede. Vanuit de aula, maar ook vanuit de koffiekamer kijkt u uit op het bos. Samen met het huiselijke interieur wordt hierdoor een warm en bijzonder afscheid mogelijk.

In het uit leisteen opgetrokken gebouw van het crematorium zijn veel natuurlijke kleuren gebruikt. Hierdoor harmonieert het prachtig met de bosrijke omgeving. Vanuit de aula heeft u een mooi uitzicht over het bos. De warme inrichting en het intieme karakter van de aula zorgen voor een aangename sfeer.

Er is een aula met 125 zitplaatsen. Bij grote groepen wordt de ontvangstruimte en/of de koffiekamer erbij betrokken.

Koffiekamer Crematorium Slingerbos Ede - Estia uitvaarten

Afscheidsdienst in de familiekamer

Het uitvaartcentrum heeft sfeervol ingerichte familiekamers. In een huiselijke sfeer kun je hier afscheid nemen van je dierbare. Eventueel onder het genot van een hapje en een drankje. In de familiekamer kun je geen foto’s te tonen, maar wel samen naar persoonlijke muziek luisteren.

De familiekamer is ook geschikt om met directe familie samen te komen voordat de auladienst begint.

Samengevat beschikt yardenhuis van Ede onder andere over:

  • Aula met 125 zitplaatsen. Bij grote groepen wordt de ontvangstruimte en/of de koffiekamer betrokken
  • Voor intieme groepen is een afscheid in de familiekamer ook mogelijk
  • Vleugel, orgel, ringleiding en beamer aanwezig in de aula
  • Twee koffiekamers met 90 en 60 zitplaatsen, voldoende staanplaatsen. Avonddiensten mogelijk in overleg
  • Mogelijkheid om de overledene te begeleiden naar de ovenruimte
  • Uitgebreide cateringmogelijkheden.

Eten zelf meenemen

Het komt wel eens voor dat er wordt gevraagd of er zelf iets meegebracht kan worden om te serveren of van elders te betrekken. Onder speciale omstandigheden kon dit in het verleden nog wel eens. Nu is dit niet meer mogelijk want met ingang van 1 januari 2015 is de nieuwe warenwet in werking getreden. Als cateraar moet je van alles dat geserveerd wordt exact aan kunnen geven waaruit het geserveerde voedsel bestaat. Hier is de cateraar verantwoordelijk voor. Met zelf meegebrachte etenswaren en drank is dit niet mogelijk en daarom is het uitserveren hiervan niet langer toegestaan.   

Asbestemming

Een maand na de crematie kunt u de as komen ophalen bij het crematorium. De medewerkers van Crematorium Slingerbos kunnen de as voor u op een strooiveld verstrooien. U mag hierbij aanwezig zijn, maar dat hoeft niet. 

Kiest u er liever voor om de as van de overledene te bewaren? Dan kunt u de as in een urn laten bijzetten. De urn kan dan geplaatst worden op een plek die u achteraf kan blijven bezoeken. Afhankelijk van de mogelijkheden van het crematorium kan dit een urnenmuur (columbarium) zijn of een urnengraf.

Bijzetten kan ook op begraafplaatsen in een columbarium of, als dit mag volgens het reglement van de begraafplaats, in een bestaand graf. Eenmaal verstrooide as kunt u niet meer terughalen. Denk daarom goed na over de bestemming voor de as. Natuurlijk kunt u de as op een plek verstrooien waar de overledene graag was. Bijvoorbeeld over zee, of op een plek waar het gezin graag kwam. Het verstrooien van as kan in principe overal, maar u moet wel toestemming hebben van de eigenaar van de grond.
 

De Nederlandse wetgeving staat het toe om as te verdelen in kleinere hoeveelheden. Daardoor is het mogelijk een beetje as te bewaren in een herinneringssieraad, mini-urn, glasreliek of een ander herinnering product.

Het adres van Crematorium Ede (Slingerbos): Slingerboslaan 15, 6718 ZA in Ede.

Wilt u weten wat de mogelijkheden in Crematorium Ede (Slingerbos) zijn dan kunt u contact opnemen met mij, Francine Oldenhuizing, Estia uitvaarten, telefoonnummer 06 43877077. Ik zal samen met u bespreken wat de mogelijkheden zijn. Ik adviseer u graag bij de keuze voor een locatie.

Even voorstellen

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.