Crematorium Dieren

Crematorium Dieren was in 1954 het eerste crematorium dat in het oosten van ons land werd gebouwd. Het crematorium ligt in een prachtig bos en getypeerd door de rust van de Veluwe. Ieder seizoen is anders op deze locatie, op zijn eigen manier mooi. Dat de locatie deel uitmaakt van de oostelijke Veluwezoom is wel te zien, slingerende bospaadjes, uitbundig groen en prachtig natuurschoon tekenen de sfeer van Crematorium Dieren. Een mooie rustige plek om een dierbare te gedenken.

Crematorium Dieren beschikt over twee aula’s binnen en één open-luchtaula.

Grote zaal Crematorium Dieren - Estia uitvaarten


Veluwezaal

Onder het gebogen dak van het gebouw ligt de Veluwezaal. De zeshoekige raampjes in de hoge wand zorgen voor een bijzondere lichtinval. In de grote aula zijn, inclusief het balkon, zo’n 200 zitplaatsen.

 

IJsselzaal

De kleine aula kan circa zestig gasten herbergen (IJsselzaal). Net als in de Veluwezaal heeft ook de IJsselzaal een podium met piano. Uiteraard is het ook
in de IJsselzaal mogelijk om er door u zelf uitgekozen muziekstukken af te spelen tijdens de dienst.

De Eikenhof

De Eikenhof is letterlijk van een ‘buitencategorie’. Hier kunt u in de vrije natuur, met het geruis van de bomen in de wind en vogels op de achtergrond een persoonlijke en waardige afscheidsdienst van uw dierbare houden. Veel mensen ervaren de Eikenhof als een bijzondere plek voor een intiem en persoonlijk afscheid.

De Eikenhof gebruiken kan alleen bij droog weer, daarom is er altijd binnen een aula vrij voor het geval het gaat regenen. In overleg kan de afscheidsdienst dan binnen verder plaatsvinden. In de Eikenhof is het mogelijk om door u zelf gekozen muziekstukken af te spelen tijdens de afscheidsdienst. Geluiden van buitenaf afweren kan niet volledig.

Eikenhof-Crematorium-Dieren---Estia-uitvaarten-8

Crematie

In overleg met de medewerkers van het crematorium is het mogelijk om na de plechtigheid aanwezig te zijn bij de invoer van de overledene in de crematieoven.

Het adres van Crematorium Dieren is; Imboslaan 6, 6952 JP Dieren

Wilt u weten wat de mogelijkheden in Crematorium Dieren zijn dan kunt u contact opnemen met Francine Oldenhuizing, Estia uitvaarten,
telefoonnummer 06 43877077. Ik kan samen met u bespreken wat de mogelijkheden zijn en adviseer u graag bij de keuze voor een locatie.

Eten zelf meenemen

Het komt wel eens voor dat er wordt gevraagd of er zelf iets meegebracht kan worden om te serveren of van elders te betrekken. Onder speciale omstandigheden kon dit in het verleden nog wel eens. Nu is dit niet meer mogelijk want met ingang van 1 januari 2015 is de nieuwe warenwet in werking getreden. Als cateraar moet je van alles dat geserveerd wordt exact aan kunnen geven waaruit het geserveerde voedsel bestaat. Hier is de cateraar verantwoordelijk voor. Met zelf meegebrachte etenswaren en drank is dit niet mogelijk en daarom is het uitserveren hiervan niet langer toegestaan.   

Even voorstellen

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.