Een locatie voor een bijzonder afscheid

De locatie van de uitvaart speelt vaak een grote rol in het creëren van een mooi en waardig afscheid. De afscheidsbijeenkomst en een condoleance kunnen overal worden gehouden, dus neem de tijd om een locatie te kiezen die de overledene recht doet. Dit kan natuurlijk in de aula van het crematorium of in een uitvaartcentrum, maar tegenwoordig zijn er veel meer opties. Een plek waar wellicht mooie herinneringen bij leven zijn ontstaan.

Waar herinneringen liggen

Een mooie locatie is vaak een locatie waarmee de overledene een band heeft, waar herinneringen liggen maar die misschien in eerste instantie niet bij u opkomt wanneer u denkt aan een uitvaart. Kies bijvoorbeeld voor het favoriet restaurant of voor het natuurgebied waar veel voetstappen liggen. Er zijn ook tal van historische gebouwen die zich hier goed voor lenen bijvoorbeeld kastelen en kloosters. Ook een clubhuis van de sportvereniging, een kroeg of theater is een optie. Zelfs gewoon thuis of in eigen tuin.

Bij begraven op een natuurbegraafplaats is het graf ‘voor eeuwig’. Deze ligt meestal midden in de natuur. Op een mooie plek in het bos, op de hei of een mooie plek op een seizoen beplantte plek. Er is vaak een (openlucht) aula waar het afscheid ook echt ín de natuur georganiseerd wordt.

Veel meer mogelijk

Een voordeel van een andere locatie dan van een uitvaartcentrum kan ook zijn dat er geen tijdsdruk is en u een omgeving kan kiezen die qua sfeer het best bij de overledene past. Het is uiteraard ook mede afhankelijk van de ruimte die beschikbaar is en de hoeveelheid mensen die u voor de dienst wilt uitnodigen. Er is vaak meer mogelijk dan er meestal gedacht wordt. Live muziek, een fotoreportage en passende catering zijn zeker mogelijk. Wanneer er specifieke wensen zijn op dit gebied, maak deze dan vooral kenbaar.

Bent u op zoek naar een locatie voor een bijzonder afscheid , maar weet u niet zo goed wat de mogelijkheden zijn en waar u op kunt letten bij het kiezen van de locatie? Ik help u graag op weg met een aantal tips. Voor meer inspiratie https://estia-uitvaarten.nl/locatie/

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.