Een goed gesprek over het laatste afscheid.

Veel mensen vinden dit heel erg moeilijk, een goed gesprek over het laatste afscheid. Vaak word het onderwerp gemeden, soms zelfs tot na het overlijden terwijl die overduidelijk naderde. Het besef dat een overlijden dichtbij is, is ongetwijfeld heel confronterend. Maar het is belangrijk om in gesprek te gaan met naasten want het kan rust geven en zo troost bieden wanneer uw wensen zijn uitgesproken. Het kan nabestaanden ook troost bieden wanneer zij weten dat zij de laatste wens van hun dierbare kunnen vervullen. Niet alles hoeft tot in details vastgelegd te worden.

Vaak komt een uitvaartbegeleider pas in beeld wanneer een overlijden heeft plaatsgevonden. Soms ook al voor die tijd. Weet u hoe u uw uitvaart zou willen invullen? Cremeren of begraven? Nalaten aan de wetenschap? En wat voor invulling wenst u daarbij? Heeft u net als veel mensen wel een idee maar weten uw nabestaanden dat nog niet?

Het is voor nabestaanden vooral fijn om te weten wat er voor u werkelijk toe doet, zodat zij daarvoor zorg kunnen dragen. Het is verstandig om uw naasten te laten weten waar zij uw wensen kunnen vinden. U kunt dit op papier zetten maar u kunt ook een gesprek aangaan met uw naasten. Ik kan u, als uitvaartverzorger, hierbij van dienst zijn.

Een gesprek over uw eigen uitvaart betekent een gesprek over uw leven; de betekenis die u heeft in en geeft aan dit leven, dat wat u nalaat en dat wat werkelijk van waarde is. Midden in het leven of in aanloop naar een overlijden kunt u nadenken over uw uitvaart. Er is veel mogelijk, niets is vastomlijnd.

Wettelijk gezien bent u altijd vrij om een uitvaartondernemer te kiezen. Dus ongeacht of, waar en hoe u verzekerd bent, u bent altijd vrij om een uitvaartverzorger te kiezen die bij u past.

U kunt uw wensen vastleggen in het digitale boekje ‘Mijn uitvaartwensen’. Dit boekje kunt u aanvragen op www.estia-uitvaarten.nl of via info@estia-uitvaarten.nl. U kunt ook contact met mij opnemen bij overlijden, voor vragen of voor een kosteloos en vrijblijvend persoonlijk kennismakingsgesprek op 06 – 438 77 077.

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.