De Watermethode

Een waardevolle manier van afscheid nemen.

De watermethode, ook wel wateropbaring genoemd, is een mooie manier van opbaren die eigenlijk heel logisch en natuurlijk is bij te vroeg geborenen, levenloos geboren kinderen en voor kinderen die vlak na de geboorte zijn overleden.

Ouders geworden

Het verlies van een kindje, soms al in de buik overleden, brengt veel verdriet. Maar soms is dat ook het moment dat ouders voor het eerst ouders worden. Naast het regelen van de uitvaart heb ik daar ook aandacht voor. De watermethode is een uitstekende begeleidingsmethode om ouders tegelijkertijd kennis te laten maken én afscheid te laten nemen van hun kindje. Het kindje welkom te heten, te leren kennen en samen herinneringen te maken. Met de dierbare herinneringen van slechts één week moeten ouders het een heel leven doen.

Schoonheid

De watermethode helpt ouders (en hun naasten) in het rouwproces. Doordat het kindje er veel mooier uitziet durven ouders hun naasten het kindje eerder te laten zien en kunnen zij het samen bewonderen. Samen met broertjes en zusjes, grootouders en vrienden. Samen herinneringen maken en zo ook samen rouwen. De methode is zeer geschikt om het kindje aan te raken, zowel in het water als buiten het water. Ouders kunnen zelf bepalen wat voor hen in het contact met hun kindje goed is. Het geeft betekenis aan het leven, aan het verlies en aan de nog onzichtbare toekomst. Schoonheid helpt in het maken van levensherinneringen, terwijl de dood overduidelijk zichtbaar is.

Onder de aandacht

Het vakblad Uitvaart besteedde er in hun oktober 2021 editie aandacht aan. De Watermethode. Er werd mij naar mijn ervaring gevraagd en deze is verwerkt in het artikel. Lees hier het volledige artikel in vakblad Uitvaart.

Meer informatie

Neem voor meer informatie omtrent de vele mogelijkheden om een uitvaart invulling te geven gerust contact op. Een voorgesprek (kennismakingsgesprek) is altijd gratis en vrijblijvend. Bel 06-43877077, app of mail naar info@estia-uitvaarten.nl

Francine Oldenhuizing

Uitvaartwensen boekje aanvragen bij Estia

Vraag gratis "Mijn uitvaart wensenboekje" aan.

Bewaar “Mijn uitvaartwensen boekje” bij uw belangrijke papieren of zorg dat het digitaal beschikbaar is voor uw nabestaanden. 

Vraag hier nog de gegevens van Estia Uitvaarten aan.

Binnen enkele seconden heeft u deze contactgegevens om digitaal te bewaren of om uit te printen en bij uw papieren toe te voegen.